Miłosław Koźlak


Miłosław Koźlak to piwo tradycyjnie mocne, o bursztynowej barwie i wyrazistym, bogatym aromacie. Dawniej koźlaka warzono na specjalne okazje, przede wszystkim święta religijne. Mnisi bawarscy zwykle raczyli się koźlakiem w dniach postu, co zapewne czyniło ten czas mniej dotkliwym. Miłosław Koźlak swój złożony smak i bogaty aromat zawdzięcza użyciu trzech słodów jęczmiennych: ciemnego-monachijskiego, ciemnego-karmelowego i ciemnego-czekoladowego. Wspaniała bursztynowa barwa, gęsta piana i złożony smak sprawiają, że jest to piwo do niespiesznej degustacji.Piwa Miłosław warzone są wyjątkową, tradycyjną metodą otwartej fermentacji , tylko z naturalnych składników.

Składniki: woda, słód jęczmienny: monachijski, karmelowy, czekoladowy, cukier, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże dolnej fermentacji. Ekstrakt: 15,5%, alk. 7,5%

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.