Porter Warmiński


Porter Bałtycki nazywany jest najczęściej „piwowarskim skarbem Polski”. Oferując Państwu nasze specjały nie mogło wśród nich zabraknąć porteru. Jesteśmy to winni także naszej piwnej tradycji. Siłą naszego porteru jest długi okres leżakowania (minimum 21 tygodni). W tym czasie piwo nabiera mocy, klaruje się i uzyskuje właściwy smak i zapach. Tak długie leżakowanie pozwala nam zrezygnować z filtracji. Wszystko to składa się na treściwe piwo o wyjątkowym, aksamitnym smaku, głębokim kolorze i wspaniałym aromacie.

Składniki: woda, słody jęczmienne (jasny, karmelowy, palony), ekstrakt słodowy, chmiel, drożdże. Ekstrakt 21% wag.; alk. 9% obj.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.