Raciborskie Miodowe


Klasyczne piwo dolnej fermentacji. Jego bazą jest jasne, słodowe piwo o łagodnej goryczce. Charakterystyczny smak zawdzięcza użyciu naturalnego miodu gryczanego. Piwo to zdobyło pierwsze miejsce w regionalnym finale konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów oraz nagrodę Perła 2016 w XVI edycji ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”.

Składniki: woda, słód jęczmienny, miód naturalny, chmiel goryczkowy i aromatyczny.
Zawartość ekstraktu- 12,3% wag., alkohol- 4,5% obj.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.