Browar Witnica

Lubuski Celtyk

Ciemny lager. Piwo dolnej fermentacji, pasteryzowane, fermentowane w otwartych kadziach. Kuszące tajemnicą. Odkryjesz w nim zarówno gorycz jak i słodycz karmelowych słodów. Zdobywca głównej nagrody podczas targów Regionalia 2017 w Warszawie Skład surowcowy: woda, słód jęczmienny, słody karmelowe, chmiele: Perle i Sybilla, drożdże. Alk. 4,5% obj.  

Lubuskie Jasne

Jasny lager pełny. Piwo dolnej fermentacji, niepasteryzowane, fermentowane w otwartych kadziach, o zrównoważonej budowie słodowo-chmielowej. Warzone metodami tradycyjnymi, dzięki czemu zachowuje nienaruszony zasób witamin i mikroelementów, wywodzących się ze słodu i chmielu. Skład surowcowy: woda, słód jęczmienny, chmiele: Lubelski, Perle i Sybilla, drożdże. Alk. 6,1% obj.  

Witnicki Porter

Porter bałtycki. Tradycyjny, mocny lager dolnej fermentacji. Ciemne, pasteryzowane piwo, fermentowane w otwartych kadziach, długo leżakowane. Duma i tajemnica piwowarów Browaru Witnica o bogatym bukiecie smakowo-zapachowym, w którym wyczuwamy słodko-goryczkowe nuty (czekolada, kawa, palony karmel, śliwka). Produkt regionalny, wielokrotnie nagradzany. Skład surowcowy: woda, słód jęczmienny, słody karmelowe, chmiele: Lubelski, Perle i Sybilla, drożdże. Alk. 8,5%